Opening Embassy of Art

Share on facebook
Share on email
Share on print

Embassy of Art feestelijk geopend.

Nieuwe kunstplek in Noord
Afgelopen vrijdag is de Embassy of Art feestelijk geopend. Als de grote opkomt als graadmeter gezien mag worden, lijkt dit een nieuwe creatieve hotspot in Noord te worden.

De Embassy of Art aan de Sperwerlaan is een initiatief van Sybila Baumann en Kris van der Hart. Een eigen ‘artspace aan huis’ is een droom die is uitgekomen. “De Embassy of Art is een plek waar kunst en kunstliefhebbers elkaar kunnen vinden en creativiteit kunnen delen, in de beeldende kunst, muziek en literatuur”, vertelt mede-oprichter en kunstcoach Kris van der Hart.  “Anders dan anders, maar altijd gastvrij en inspirerend: dat is onze missie. Het is atelierruimte en werkruimte. Zowel voor coaching en workshops, als voor bijzondere samenwerkingen met kunstenaars. Deze kleinschalige events, exposities en performances zijn soms publiek toegankelijk, maar vaak ook op basis van private invitation om de beleving voor onze gasten zo intens mogelijk te houden.”

Wie op zoek is naar een creatieve omgeving voor een vergadering, brainstorm of training, is ook welkom bij de Embassy of Art. Behalve als artspace is de Embassy of Art ook te huur voor vergaderingen, trainingen en brainstormsessies, of andere invullingen als lezingen, exposities, fotoshoots, presentaties en persmomenten. Deze ongedwongen en multifunctionele atelierruimte is voorzien van professionele faciliteiten inclusief catering.

De Embassy is gevestigd in het woonhuis van oprichtster Sybila Baumann:  “Dit was vroeger mijn ouderlijk huis en mijn moeder, Maria ten Harmsen van der Beek (dochter van de apotheker in Tuindorp – Oostzaan), had hier in de jaren ’90 de eerste en ook enige galerie in de vogelbuurt in Amsterdam Noord. Uit die tijd komt ook de gevel in Cobra-stijl van Cobra-kunstenaar Pierre van Soest. Ik ben heel trots dat wij nu in nieuwe tijden en in een nieuwe vorm de kunst weer een mooi plek kunnen geven.”

Meer info:
Kijk voor meer informatie over de Embassy of Art als artspace of als vergaderruimte op www.embassyofart.nl. Hier vind je ook meer over nieuwe exposities in andere activiteiten.

Sybila Baumann

Meld nu aan op onze nieuwsbrief