Solo expositie Niels Broszat

DE KARAVAAN DOET NIEUWE TIJDEN AAN
 De reis van Niels Broszat

Met trots presenteert de Embassy of Art in Amsterdam op vrijdag 7 april a.s. vanaf 16.00 uur de vernissage van ‘De karavaan doet nieuwe tijden aan.’ Met deze expositie laat kunstenaar Niels Broszat zien hoe zijn kunstenaarschap zich ontwikkelt tussen de klassieke kunstmarkt en de nieuwe, digitale kunstmarkt met NFT’s.

Het beeld van de karavaan die onverstoorbaar verder trekt door de woestijn is een universeel beeld. De karavaan trekt altijd verder. Naar nieuwe plekken, nieuwe uitdagingen en nieuwe bestemmingen. Wie wil weten wat de dag van morgen brengt aan verhalen, kennis en handelswaar doet er goed aan het spoor van de karavaan te volgen.
 
Van zijderoute naar Web3
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen en nieuwe verbindingen. Op diverse niveaus en op verschillende terreinen: economie, cultuur, filosofie en meer. En dat maakt de karavaan tot een metafoor die ook van toepassing is op Niels Broszat en de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap. Op weg naar de toekomst doet zijn karavaan de Embassy of Art aan, waar hij ons zijn nieuwe stappen en ideeën zal laten zien. Van de oude zijderoute naar Web3, van de klassieke kunstmarkt naar een nieuwe versie van internet waar het draait om decentralisatie, blockchain-technologieën en een op tokens gebaseerde economie.

De karavaan doet de Embassy aan
Wat is er te zien als de karavaan van Niels Broszat zijn tenten opslaat in de Embassy? Verwacht een bijzondere opstelling met een bijzondere sfeer, vol  persoonlijke voorwerpen en sculpturen die een dialoog aangaan met nieuwe werkelijkheden. Een weerslag van het denken en doen van de kunstenaar vanuit zijn achtergrond als geschoold schilder tot Web3, een wereld buiten het zicht van de traditionele kunstwereld. Deze nieuwe kennisroute met NFT’s als nieuwe handelswaar is een wereld die Niels Broszat steeds meer als zijn ‘core business’ ziet. Naast zijn recente schilderijen zijn er ook schermen opgesteld waarop zijn nieuwste NFT’s te zien zijn.

“Ik wil de herpositionering van mijn kunstenaarschap in de Embassy of Art laten zien, mijn nieuwste ontwikkelingen waarin de diversiteit van mijn werk wordt getoond,” aldus Niels Broszat. “Die diversiteit heeft met mijn persoonlijkheid te maken, maar ook met mijn interesse naar menselijkheid. Om grip te krijgen op wat het betekent om mens te zijn vergelijk ik vreemde culturen waar anders wordt gedacht en anders wordt geleefd met mijn eigen leven.” Deze expositie in Amsterdam is een pilot voor een grote expositie van Niels Broszat later dit jaar in London.

Over Niels Broszat
Het talent van Niels Broszat (1980) werd al snel erkend. Zijn afstudeershow in 2007 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag werd opgemerkt De Volkskrant, die een artikel over zijn installatie publiceerde; Broszat werd genomineerd voor de Young Talent Award georganiseerd door Kunstbeeld; het Gemeentemuseum Den Haag selecteerde zijn werk voor hun tweejaarlijkse tentoonstelling (Best of Graduates) en hij won de Buning Brongers Award. Galerie Cokkie Snoei (Rotterdam) begon hem te vertegenwoordigen en toonde zijn werk op tal van kunstbeurzen en galerietentoonstellingen. In 2011 verliet Broszat de galerie om zijn carrière in eigen hand te nemen. Vanaf dat moment werkte hij samen met verschillende galeries, kunstenaarsinitiatieven, bedrijven en musea om zijn kunst tentoon te stellen en te verkopen. In die tijd stopte Broszat ook met het maken van zijn bekende bloemstillevens om nieuwe mogelijkheden binnen zijn kunst te verkennen. Zijn kunst rijpte en begon meer aandacht te trekken. In 2012 won hij Kunsthal Light #6, waarmee hij een solotentoonstelling kreeg in de Kunsthal in Rotterdam. Dat jaar begon Broszat te werken aan een reeks schilderijen gebaseerd op orthodoxe iconen. Deze schilderijen werden succesvol en verzamelaars die zijn iconen wilden kopen, stonden op de wachtlijst.
In 2014 won hij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en meerdere musea en instellingen exposeerden deze bijzondere iconen. De afgelopen jaren heeft hij zich zowel op het traditionele spoor als in het digitale traject verder ontwikkeld.

Programma ‘De karavaan doet de toekomst aan.’
In het openingsweekend van ‘De karavaan doet de toekomst aan’ heeft de Embassy of Art als altijd een randprogramma opgesteld om kunst en kunstenaar beter te leren kennen.

Op zaterdag 8 april gaat Niels Broszat om 15.00 uur in gesprek met speciale gast Elena Paskaleva. Zij is assistent-professor aan de Leidse Universiteit in kritische erfgoedstudies van Azië en Europa en heeft o.a. tentoonstellingen en publicaties over de zijderoutes verzorgd. Het wordt ongetwijfeld een boeiende middag met verhalen over onbekende plaatsen en culturen. Er is plek voor maximaal 20 gasten, graag reserveren via info@embassyofart.nl.

Op zondag 9 april vertelt Niels Broszat over zijn fascinatie voor de digitale kunstmarkt en hoe hij zijn NFT’s maakt, presenteert en verhandelt. Heb je vragen over Web3 en MetaVerse, wil je als kunstenaar toegang tot de NFT-markt maar je weet niet hoe? Dan is dit de ‘voor de kunstenaar door de kunstenaar’ presentie die je niet wil missen.
 De presentatie begint om 15.00 uur en er is plek voor maximaal 20 gasten, graag reserveren via info@embassyofart.nl.

Programma:
Openingsweekend:
Vrijdag 7 april                      16.00 – 19.00 uur Vernissage
Zaterdag 8 april                   14.00 – 18.00 uur Gast: Elena Paskaleva
Zondag 9 april                     14.00 – 18.00 uur Presentatie Niels Broszat over NFT’s

Expositie verder te bezichtigen op:
Zaterdag 15 april                 14.00 – 18.00 uur
Zondag 16 april                   14.00 – 18.00 uur Finissage

De expositie is eventueel ook buiten deze data en tijden te bezichtigen. Maak daarvoor een afspraak met Sybila Baumann of Kris van der Hart: info@embassyofart.nl
Voor meer high res beeldmateriaal van de getoonde werken en informatie over Niels Broszat kunt u ook contact opnemen met Sybila of Kris: info@embassyofart.nl

Embassy of Art
De Embassy of Art
is een vrijplaats voor kunst en creativiteit. Deze private artspace is een initiatief van Sybila Baumann en Kris van der Hart en wordt gebruikt zowel voor coaching en workshops, als voor bijzondere samenwerkingen met kunstenaars. Deze kleinschalige events, exposities en performances zijn soms publiek toegankelijk, maar vaak ook op basis van private invitation om de beleving voor de gasten zo intens mogelijk te houden. Een plek waar kunst en kunstliefhebbers elkaar kunnen vinden en creativiteit kunnen delen, in de beeldende kunst, muziek en literatuur. Anders dan anders, maar altijd gastvrij en inspirerend: dat is de missie van de Embassy of Art.
Kijk voor meer informatie op www.embassyofart.nl Of neem contact op met Sybila Baumann en Kris van der Hart: 06 – 533 263 02.

Embassy of Art
Sperwerlaan 23
1021EM Amsterdam

www.embassyofart.nl

info@embassyofart.nl

www.nielsbroszat.com

Opening vrijdag 7 april 2023

16.00 – 19.00 uur.

Openingsweekend:
• Vrijdag 7 april 2023
Vernissage van 16.00 uur tot 19.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar.
• Zaterdag 8 april open van 14.00 uur tot 18.00 uur. Om 15.00 uur gaat Niels Broszat in gesprek met speciale gast Elena Paskaleva.
• Zondag 9 april open van 14.00 uur tot 18.00 uur. Om 15.00 uur presentatie Niels Broszat over NFT’s.

Expositie is verder te bezichtigen op:
Zaterdag 15 april  14.00 – 18.00 uur
Zondag 16 april  Finissage

Vragen: info@embassyofart.nl
Informatie: www.embassyofart.nl